Månedens DF’er 2014

    Månedens DF´er

Navn: Kirsten Gaulshøj

Alder: 68 år

Status: Gift

Erhverv: Pensionist – tidligere butiksslagter

Bor i: Esbjerg

Medlem af DF siden: 2009

Hvordan blev du medlem af DF?

Jeg blev først medlem i 2009, men har stemt på partiet lige siden, det blev stiftet. Sidste år blev jeg så aktiv i lokalbestyrelsen her i Esbjerg, hvor jeg er kasserer, hvilket passer mig rigtig godt.  Vi har en lokalformand her i byen, der sørger for at samle sine medlemmer og som er meget social. Det er vigtigt for mig, at vi har en god og sammentømret bestyrelse her i Esbjerg, og det vil jeg gerne bidrage til. Vi har også vokseværk, hvad angår medlemmer her i Esbjerg, så der er nok at lave.

Hvordan vil du beskrive lokalforeningen?

Vi forsøger at samles om vores medlemmer. Vi synes, det er meget vigtigt at lave arrangementer for medlemmerne. Derfor har vi arrangeret alt fra Grundlovsmøder til ture til Christiansborg. Vi glæder os også meget til vores juletræsfest for vores medlemmer og deres børn og børnebørn, der finder sted den 29. november. Mange medlemmer kan være ensomme, og der synes jeg, det er vigtigt, at vi samler folk og lærer dem personligt at kende. Det sociale er en vigtig ting for os her i Esbjerg.

Hvad er dine mærkesager?

Det er meget vigtigt for mig, at de handicappede, de psykisk syge og de usynligt syge har nogle ordentlige forhold, og det vil jeg gerne være med til at kæmpe for. Jeg har selv en datter med Downs Syndrom, så jeg ved, at der er meget at kæmpe for.  Min datter er i øvrigt stor fan af Pia Kjærsgaard, og vi var så heldige, at Pia for noget tid siden sendte et personligt brev til min datter. Det blev hun meget glad og stolt over.  I det hele taget forsøger jeg at hjælpe de svage så meget, som jeg nu kan. Jeg synes, at de ældre skal have en ordentlig behandling, og der har vi jo heldigvis vores jernlady, Pia, i Dansk Folkeparti, som arbejder hårdt for det. Det var også en af grundene til, at jeg meldte mig ind i partiet i sin tid.  Min mand og jeg prøver at hjælpe de svage, hvor vi kan. Vi har også sponsorbørn ude i verden, som vi har besøgt.

Rejser I da meget?

Ja – det gør vi. Vi er for eksempel lige kommet hjem fra Tyrkiet, hvor vi fejrede vores guldbryllup. Det var vores rejse nummer 70. Vi har været over det hele – lige fra Bali til Sydamerika Når man rejser meget, går det op for en, hvor heldige vi egentlig er i Danmark. Vi skal være meget taknemmelige for vores samfund.  Den største oplevelse, vi har haft, var nok, da vi besøgte vores sponsorbarn i Indien. Det chokerede mig meget med den fattigdom, der er i landet, og hvor stor forskellen er fra rig til fattig. Vi har været i Indien tre gange – men vi har også været i Thailand, hvor vi prøver at rejse væk fra turistområderne. Der er også meget elendighed der. Det gør ondt langt inde i hjertet at se de forhold, som især børn vokser op under i udlandet.

Hvordan ser hverdagen ud i Esbjerg for tiden?

Udviklingen i Esbjerg interesserer mig meget. Fiskeriet stoppede jo her i byen, men nu er det blevet en by med meget udvikling inden for offshore.  Men det berører også folk meget, at Esbjerg er ramt så hårdt af tyverier og indbrud. Det skyldes jo, at vi ligger tæt på grænsen. Folk er trætte af de åbne grænser hernede. Vi har selv oplevet det en dag, hvor der pludselig stod en østeuropæer i vores entre. Heldigvis havde vi sat en alarm op, så vi kunne høre, da hun kom ind. Da vi så henvendte os til hende, spurtede hun ud ad døren. Hun ville nok gerne have gennemsøgt tasker og frakker i gangen for værdier – men vi standsede det heldigvis.  Her i Esbjerg mærker vi hver dag, hvor vigtigt det er at have en effektiv grænsekontrol.

Hvordan vil du beskrive dig selv?

Som nævnt før, er jeg et meget socialt menneske, der bekymrer sig om folk, der er svage. Det gælder både mine sponsorbørn, men også de svagest stillede her i Danmark. For eksempel de ældre og de handicappede. Jeg er glad for, at jeg har fundet et parti, der også bekymrer sig om de ting. For det betyder meget for mig. Samtidig kan jeg godt lide at være aktiv i lokalforeninger. Jeg står blandt andet for en ugentlig bingoklub, der skal samle penge ind til Esbjerg Cykelklub. Min mand har også altid været aktiv i foreningslivet. Han er tidligere fodboldtræner. Så det er dejligt, at det er en fælles interesse, vi har.